Zo bespaar je als student op je telefoonkosten

Een beetje rijke student heeft natuurlijk een iPhone of een iPad op zak. Als je dit hebt, dan heb je ook vast wel eens meegemaakt dat de oplader van je iPhone of iPad niet meer werkt. En dan weet je waarschijnlijk ook dat niets vervelender is dan een telefoon die niet meer oplaadt! Of misschien is er toch nog iets dat nog vervelender is, namelijk de prijs die je moet betalen voor een nieuwe oplader voor je iPhone of iPad. Deze opladers kosten al gauw meer dan 30 euro per stuk. Als student heb je uiteraard geen zin om zo veel geld voor een oplader te betalen.

Dan koop je toch een goedkope iPhone oplader?

Ja dit kun je doen. Op elke straathoek vind je tegenwoordig wel een winkelketen die goedkope kabeltjes verkoopt die compatible zijn met jouw iPhone of iPad. Dit zijn echter geen originele kabels en dit brengt enkele consequenties met zich mee. Allereerst gaan deze kabeltjes erg snel kapot, maar dit is nog niet het ergste. Deze kabeltjes kunnen namelijk ook je telefoon beschadigen.

Waarom goedkope kabeltjes je iPhone of iPad kunnen beschadigen

In het begin zal je waarschijnlijk weinig verschil merken, tussen een nep oplader en een echte oplader. Maar wanneer jou telefoon een service update krijgt is het mis. Je krijgt dan waarschijnlijk de volgende melding te zien op je telefoon:

“Deze kabel of dit accessoire is niet gecertificeerd”

Je kunt deze melding simpelweg negeren, maar het blijkt dat dit schadelijk voor je telefoon kan zijn. We raden je dan ook aan om deze melding niet te negeren!

Hoe kan het dat er een melding verschijnt op je telefoon als je een neppe kabel gebruikt

Er is een groot verschil tussen de originele kabels van Apple en de goedkope neppe kabeltjes die je in diverse winkelketens koopt, namelijk de chip. Officiële kabeltjes bevatten namelijk een officiële chip en de neppe kabeltjes niet.

Is het dan niet mogelijk om aan goedkope kabeltjes te komen, zonder zoveel geld te betalen?

Uiteraard zouden wij dit artikel niet schrijven als we geen oplossing hadden voor je probleem. Wij hebben namelijk een webshop gevonden die niet de officiële kabeltjes verkoopt van Apple, maar die wel de officiële chip bevatten. Hierdoor krijg je de melding “Deze kabel of dit accessoire is niet gecertificeerd” nooit meer te zien, maar betaal je ook niet de hoofdprijs voor je iPhone of iPad oplader.

Je kunt de kabeltjes hier bestellen.

Houd rekening met een aantal zaken

Wil je bovenstaande kabeltjes bestellen, dan dien je rekening te houden met een aantal zaken. De kabels zijn niet van Apple en je krijgt dus ook geen mooi doosje van Apple, maar een gewone bulkverpakking. Daarnaast mist er op de kabeltjes ook een tekst. Bij originele iPhone kabeltjes vind je op de kabeltjes altijd een tekst. Deze tekst geeft aan waar de kabeltjes geproduceerd zijn en door wie. De tekst wordt opgevolgd met een serienummer van 12 cijfers. Bij de niet originele kabeltjes van hierboven is dit dus niet het geval. Dit zijn dan ook de redenen waarom de kabeltjes zo goedkoop aangeboden worden. De kabeltjes bevatten echter wel de officiële chip en dat is uiteindelijk het belangrijkste.

Extra tips om op je telefoonkosten te besparen

Natuurlijk zijn er nog genoeg andere manieren om op je telefoonkosten te besparen! Wat dacht je bijvoorbeeld van onderstaande tips:

Tip 1: Kies niet het duurste toestel

Wil je graag het nieuwste van het nieuwste toestel kopen, maar liever niet te veel betalen dan is een refurbished telefoon echt wat voor jou. Dit zijn gebruikte telefoons die helemaal opnieuw gerenoveerd zijn en daarom nog in prima staat.

Tip 2: Ga voor Sim only

Meestal ben je met sim only goedkoper uit dan met een telefoon met abonnement. Daarnaast zijn deze abonnementen veel flexibeler.

Tip 3:  Bespaar zowel op je data bundel als op je bel bundel

Tegenwoordig is bijna overal Wi-Fi, zoals bijvoorbeeld in de trein of in andere openbare ruimtes. Maak daarom in dit soort ruimtes ook gebruik van het Wi-Fi netwerk. Als je dan al Wi-Fi hebt, kun je ook nog eens besparen op je bel bundel. Er bestaan namelijk diverse apps waarmee je via internet kunt bellen. Wat dacht je bijvoorbeeld van Skype of WhatsApp.

Tip 4: Pas instellingen aan van sommige apps

Dit is eigenlijk een tip in het verlengde van tip 3. Ook hiermee kun je namelijk gigantisch op je databundel besparen. Sommige apps gebruiken heel veel data tijdens het updaten of bij het ophalen van informatie. Stel voor deze apps in dat ze alleen informatie mogen ophalen of updaten wanneer jij op een Wi-Fi netwerk zit.

Tip 5: Bescherm je telefoon

Wanneer je telefoon stuk gaat, moet je betalen voor een reparatie. Zo simpel is het. Koop daarom een hoesje en een screen protector om je telefoon optimaal te beschermen.

loi

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here