Ik las ooit het volgende: Mannen die populair zijn bij veel vrouwen zijn aantrekkelijk voor andere vrouwen. Het gaat er dus niet zo zeer om of een man daadwerkelijk wel een aantrekkelijke partij is, als hij dat maar is in de ogen van andere vrouwen. Wanneer een man een paar mooie vrouwen zo ver heeft gekregen om wingman te spelen tijdens het uitgaan, is succes dan ook gegarandeerd. Andere vrouwen raken direct geïnteresseerd. Je zou dus eigenlijk een doodsaaie jongen zonder enige uitstraling op pad moeten laten gaan met een paar mooie studentes en hup hij is zo aan de vrouw.

Vrouwen zijn dus vooral op zoek naar een man die geliefd is bij hun eigen sekse en gebruiken daarbij niet hun eigen beoordelingsvermogen. Ze vertrouwen op het beoordelingsvermogen van andere vrouwen. Dit is eigenlijk hartstikke link.

Stel, je staat voor het altaar en kijkt nog eens kritisch naar je man in spé die zenuwachtig zijn kuifje met witblond haar gladstrijkt. Hij ademt driftig door zijn wipneusje en is een kop kleiner dan jij. Na jullie bruiloft zullen jullie direct de auto pakken (met op het dak een vastgeklemde tent) op weg naar jullie huwelijksreis in de Ardennen om te gaan survivallen, omdat hij dat zo leuk vindt. Je vraagt je af: Val ik eigenlijk wel op zijn fysieke verschijning en hebben we wel wat gemeen? En je realiseert je opeens dat je trouwt met het ideaalbeeld van je beste vriendin en wellicht die van honderd anderen, maar niet met die van jou. Het plezier dat je had bij het winnen van de strijd om die populaire jongen met andere vrouwen was groot, maar de prijs die je hebt gewonnen heb je nooit echt goed bekeken.

Dit is misschien een beetje te ver doorgedacht. Ik wil alleen maar zeggen: Probeer die potentiële liefde te bekijken met je eigen ogen en niet met die van anderen. Bill Gates was op het eerste gezicht misschien ook niet de aantrekkelijkste partij, maar schopte het verder dan de populaire jongens op zijn middelbare school

loi