Zoek je een baan in het primair onderwijs, neem dan eens een kijkje op een onderwijsvacaturebank. Dit is een online platform waarop werkzoekenden en werkgevers in het onderwijs elkaar kunnen vinden. De vacaturebank is aangemaakt op initiatief van het Participatiefonds, een organisatie die in het leven is geroepen om te zorgen dat scholen een zorgvuldig personeelsbeleid kunnen hanteren door het wegnemen van grote financiƫle gevolgen. Juist daarom kun je er zeker van zijn dat jouw CV goed wordt bekeken om de ideale match te vinden.

Hoe werkt een onderwijsvacaturebank

Als werkzoekende maak je een account aan op de website. Je kunt informatie over jezelf en je cv uploaden waardoor potentieel toekomstige werkgevers je kunnen terugvinden. Daarnaast kun je niet alleen gevonden worden, je kunt ook zelfs vacante posities zoeken. Nadat je account is aangemaakt kun je zoeken met een filter. Dit begint bij je regio en de gewenste functie, maar je kunt ook specifieker zijn. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven naar welk concept school je voorkeur uitgaat, van Montessori tot vrije school. Je geeft ook aan hoeveel uren je zou willen werken, je kunt kiezen voor een specialisatie zoals rekenen of taal en of je liever aan onderbouw-, middenbouw- of bovenbouwklassen lesgeeft. Je kunt als extra optie zelfs aangeven dat je wilt lesgeven aan speciale vluchtelingenklassen.

De perfecte match

Nadat je filter is ingesteld zul je alle vacatures zien die aan jouw voorkeuren voldoen en kun je reageren. Je stuurt via de website jouw cv en motivatiebrief. Op de website kun je waar en wanneer je maar wilt vacatures kunt zoeken. Je hoeft niet eens elke dag in te loggen, je kunt de optie e-mailnotificaties aanvinken. Je krijgt dan relevante vacatures direct in je inbox. Zo vergroot je je kans op het vinden van jouw ideale match

loi

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here