Wonen

Waar kan je op letten bij het kiezen van goedkope gordijnen?

Gordijnen zijn van groot belang in het interieur: ze zorgen ervoor dat het zonlicht buiten blijft, geven een warme sfeer en leveren privacy. Gordijnen kunnen best prijzig zijn en wanneer het budget beperkt is kan het lastig worden om het hele huis te voorzien van mooie gordijnen. In dit artikel geven wij jou enkele tips, om het kiezen van gordijnen leuk en betaalbaar te maken!

Doel

Gordijnen met meerdere lagen zijn erg mooi, maar vaak niet haalbaar als je een kleiner budget hebt. Het is daarom belangrijk om per ruimte het doel van de gordijnen te bepalen. Wil je graag dat de gehele kamer verduisterd wordt of mag de zon wel voorzichtig naar binnen schijnen? Wanneer je kiest voor transparante of inbetween gordijnen creëer je een natuurlijke lichtinval, maar wordt wel het zicht van buiten naar binnen geblokkeerd. Wanneer je kiest voor verduisterende gordijnen zullen deze al het licht buiten houden. Deze gordijnen zien we dan ook vaak terug in de slaapkamer. Door voor iedere ruimte het doel van de gordijnen te bepalen is één laag vaak voldoende.

Luxe uitstraling

Een goedkoop gordijn kopen betekent niet dat het gordijn er ook goedkoop hoeft uit te zien. De stof is erg bepalend voor de uitstraling van het gordijn, dus schroom niet om langs te gaan in de winkel zodat je de stof kan voelen en voor het licht kan houden. Zorg er altijd voor dat de gordijnen niet te kort zijn, maar perfect op de grond hangen. En wanneer zichtbaar, kies dan voor gordijnrails. Met al deze details creëer je een luxe uitstraling met budget gordijnen!

Kant-en-klaar gordijnen

Een groot deel van de kosten bij het kopen van gordijnen is de service. Hieronder valt het opmeten en op maat maken van de gordijnen en soms zelf ook het ophangen. Wanneer je deze service links laat liggen, kan dit een hoop geld besparen. Gelukkig zijn er tegenwoordig voldoende kant-en-klare gordijnen op de markt, in veel soorten en maten. Let wel goed op je één deel koopt of dat je een set van twee gordijnen koopt, dit scheelt namelijk de helft. Ook handig om te weten is dat de maten die worden genoemd meestal per gordijn zijn. Als laatst is het goed om te onthouden dat de maten altijd exclusief de plooien zijn. Voor een enkele plooi kan je ongeveer 1,5 tot 2x de breedte die je nodig hebt rekenen. Voor een dubbele plooi geldt 2 tot 2,5x.

Met deze tips kan jij op zoek naar betaalbare gordijnen!

Back to top button