Shoppen

De voordelen van houten speelgoed

Houten speelgoed maakt een comeback! Na jaren waarin plastic de speelgoedmarkt domineerde, keren ouders terug naar het klassieke materiaal vanwege de milieuvriendelijke eigenschappen en de voordelen voor de kleintjes. Als je overweegt over te stappen op houten speelgoed, lees dan verder voor meer informatie over de voordelen ervan. We vertellen je graag waarom jij terug moet gaan naar het oude speelgoed.

Veiligheid voorop

Een van de belangrijkste voordelen van houten speelgoed is dat het veel veiliger is voor kinderen dan hun plastic tegenhangers. Plastic speelgoed is vaak gemaakt met schadelijke chemicaliën als BPA, die in het lichaam van kinderen kunnen lekken en gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken. Hout daarentegen is een natuurlijk materiaal dat geen schadelijke stoffen bevat. Dus als je kind op die houten bouwsteen knaagt, kun je er zeker van zijn dat hij niets gevaarlijks binnenkrijgt. Houten speelgoed is ook zo afgewerkt dat kinderen er niet splinters van krijgen.

Beter voor het milieu

Houten speelgoed is ook beter voor het milieu dan plastic speelgoed. Naar schatting belandt elk jaar ongeveer 22 miljoen ton plastic in de oceanen, waar het een ernstige bedreiging vormt voor het zeeleven. En hoewel plastic speelgoed technisch gezien gerecycled kan worden, gebeurt dat meestal niet omdat het gemaakt is van een mix van verschillende soorten plastic die niet gescheiden kunnen worden. Dat betekent dat als je kind zijn plastic speelgoed ontgroeid is, het waarschijnlijk op een stortplaats terechtkomt waar het honderden jaren zal blijven liggen. Houten speelgoed daarentegen is biologisch afbreekbaar, dus als je kind het ontgroeid is, kun je het gewoon composteren! Je kunt je ook goed voelen in de wetenschap dat de bomen die gebruikt zijn om houten speelgoed te maken waarschijnlijk afkomstig zijn uit duurzaam beheerde bossen

Educatieve voordelen

Houten speelgoed is niet alleen milieuvriendelijk en veilig, maar biedt ook educatieve voordelen. Studies hebben aangetoond dat jonge kinderen die met houten blokken spelen een betere fijne motoriek ontwikkelen dan kinderen die met soortgelijke plastic blokken spelen. Ze scoren ook hoger op tests die ruimtelijk inzicht en geometrisch begrip meten. Als je dus op zoek bent naar manieren om je kleintje een voorsprong op school te geven, is het plastic speelgoed vervangen door hout een goed begin.

Terug naar hout!

Er zijn genoeg redenen om van houten speelgoed te houden! Het is milieuvriendelijk, veilig voor kinderen, en biedt educatieve voordelen. Als je een alternatief zoekt voor plastic speelgoed, dan is houten speelgoed zeker het overwegen waard. Houten speelgoed vind je in allerlei vormen en maten bij top1toys.nl. Of je nou opzoek bent naar een houten autootjes, houten blokjes om te bouwen of zelfs houten nep eten, je vindt het allemaal!

Back to top button