Kan je even langskomen op ons Intercedenten of Studentenuitzendbureau? We hebben je cv per mail ontvangen, maar pas wanneer mensen langskomen kunnen wij de juiste baan met de juiste persoon matchen. Ik was tweeëntwintig en nog vol illusies over intercedenten bij studentenuitzendbureaus. Ik dacht dat intercedenten echt wat voor je konden betekenen en dus ging ik er braaf heen.

Het eerste bureau waar ik binnenstapte was meteen een beproeving. Ik ging aan een leeg bureau van iemand zitten. Toen er een intercedent, een meisje van ongeveer mijn eigen leeftijd op mij af kwam hollen, met een uitgeprint cv in haar handen. Zij schudde mij driftig de hand. Ha, zei ze, wat leuk dat je al zoveel jaren werkervaring hebt en dat je van hockey houdt, mijn nichtje is een pro. Ik wist niet over welke werkervaring ze het had, maar het leek mij slim om mee te spelen. En hockey, dat heb ik nog nooit gedaan. Als dat wel zo was, dan had ik het niet in mijn cv gezet. Maar goed, ik zei dus maar: Ja, ik ga iedere vrijdag naar de hockey, leuke sport hè? Ik zie dat je 18 bent Marie en Biomedische wetenschappen studeert. 18?! riep ik verbaasd en daarna pas: Uh, ik heet Kay. Het leek mij te moeilijk om vol te houden ene Marie te zijn, vooral omdat deze Marie blijkbaar zon pittige studie deed. Ojee, ik heb het verkeerde cv voor mijn neus, ik dacht al, je hebt helemaal geen rood haar en krullen, zei het meisje.

Vervolgens zei ze dat ze 1 job in de aanbieding had en dat was auto’s tellen langs de snelweg. Noem me hooghartig, maar ik zag het niet zo zitten. Het leek mij winderig en koud langs de snelweg. Daar komt nog bij dat ik toen nog geen lenzen droeg en ik had dus nooit voor de juiste auto-cijfers kunnen zorgen. Ze zei daarna dat ze eigenlijk niet zeker wist of ze nog wel mensen zochten, want de klant nam al drie weken niet op Ik bedankte haar vriendelijk en ging naar bureau 2.

Daar aangekomen ontmoette ik intercedent nummer 2. Dit was een vlotte jongeman van een jaar of 28. Hij las mijn cv aandachtig door en zei vervolgens na een minuut zwijgen: Ik weet wel iets voor je, iets dat precies bij jou past. Wat dacht je van.? In mijn gedachten vulde ik het einde van zijn zin zelf in: Werken bij een bedrijf op de Britse Maagdeneilanden? Als personal assistent van George Clooney de hele wereld over vliegen? Helaas zei hij: Wasmachines promoten in de Gamma?! Je hoeft geen echte wasjes te draaien hoor, wees maar niet bang, gewoon er naast staan, niks zeggen en met je glimlach de mensen op de nieuwste Whirlpool wijzen. Ik verliet het gebouwtje en zei: Je hoort nog van me

6 Intercedenten Tips zie de video hieronder:

loi

1 REACTIE

  1. Greetings from Idaho! I’m bored at work so I decided to browse your blog on my iphone during lunch break.
    I really like the info you provide here and can’t wait to take a look when I get home.
    I’m amazed at how quick your blog loaded on my cell phone ..
    I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyhow, very good site!

Comments are closed.