Bijbaantjes voor een student | uiteindelijk carrièrekeuzes

Yes, eindelijk afgestudeerd! Weg met dat bijbaantje als entertainer waarbij je op commando moet glimlachen en druk staat te zwaaien in een eigenaardige outfit terwijl het publiek met hun ogen rolt. Tenminste, dat was het idee. Maar doordat er momenteel weinig banen zijn voor werkzoekenden kan het zijn dat je toch genoegen moet blijven nemen met het bijbaantje. Gevolg: een bore-out, of toch niet Er zitten toch ook positieve kanten aan het hebben van een bijbaan?

Een baan die veel van je eist kan ervoor zorgen dat je je werk s avonds maar moeilijk los kunt laten. Een hersenchirurg zit na een moeilijke operatie misschien nog een tijdje na te denken of hij/zij alles wel goed heeft gedaan. Maar als jij diezelfde dag geen werk hebt gedaan waarbij je je hersenen hebt moeten kraken kun je gewoon een biertje in de kroeg nemen aan het einde van de dag.

Ah nee mevrouw waarom zou u uw abonnement op Knippie op willen zeggen, in deze tijden van crisis is het heel handig om je eigen kleding te maken. En nog 30 van dit soort telefoongesprekken op 1 dag voeren als klantenservice medewerker zorgt ervoor dat je waarschijnlijk vindingrijk en zeer sociaal vaardig wordt. Handig voor wanneer je later moet netwerken op hoog niveau.

Mocht je een keer ziek zijn, per se een lastminute willen boeken of het laat willen maken op het afstudeerfeestje van een vriendin en uitslapen, het kan allemaal want je bent vervangbaar. Terwijl wanneer jij de enige bent in het bedrijf met jouw functiesoort je je taken aan iemand anders moet overdragen en vakanties een halfjaar van te voren moet melden.

Als je twijfelt of je een baan als accountant op kantoor wil hebben of juist liever de buitenlucht in wil als boswachter dan kun je met je bijbaantje je carrièrekeuzes nog even op de de lange baan schuiven. Dat verschaft tijd en misschien inzichten.

En last but not least: Mocht je je zwaar vervelen als data entry medewerker, niet getreurd want verveling verhoogt de creativiteit.

loi