Als je Beerpong kent, dan ben je vast wel bekend met super gezellige avonden. Beer pong is 1 van de simpelste drankspellen die je kunt spelen om je droge huisfeest, snel om te toveren naar een waardige concurrentie strijd met een (vaak) onwijs lachfestijn. Het is altijd wel hilarisch om 1 van je vrienden compleet en letterlijk van de tafel te spelen.

Ondanks dat de Beerpong spelregels enorm bekend zijn en je het wellicht zelf wel eens hebt gespeeld, kan het nog zijn dat je  misschien niet alle spelregels helemaal door hebt.

Het is dus zeker wel handig als jij en iedereen die mee speelt de spelregels goed kent, voornamelijk zodat je dan niet van die eindeloze discussies krijgt over wat er nou allemaal wel en niet mag. Je kent het wel, die gozer die altijd meteen roept dat de spelregels niet kloppen, zodra hij aan het verliezen is. Dus laten we dat maar voorkomen..

Beerpong is immers het leukst als het vlot wordt doorgespeeld.

Huh, Beerpong dat is toch-uhh..?

Beerpong is uitermate populair geworden in Amerika, vooral bij de studenten feesten. Vooral op College Parties, is het spel uitgegroeid tot 1 van de meest bekende drankspellen ter wereld. Je ziet het continu in de populaire films, muziek videos en Social Media. Er worden zelfs wereldwijd professionele Beerpong toernooien georganiseerd, waarbij de allerbeste Beer Pong spelers elkaar bestrijden met hun geavanceerde Beerpong werptechnieken. Gaat jou waarschijnlijk een tikje te ver? We hebben niet allemaal de ambitie om Wereldkampioen Beer Pong te worden, althans, dat is niet de studie die ik volg. Dus laten we het simpel en leuk houden. Want zo serieus hoeven we het allemaal niet te nemen.

Het gaat uiteindelijk gewoon om de gezelligheid op een huisfeest. Huisfeesten is 1 van de dingen die je altijd zullen bijblijven. Met z’n allen gaan stappen is gezellig, maar een Epic Houseparty, die chemie creëren is gemakkelijker dan je denkt. En overigens vrij goedkoop. Die nonchalante maar toch ietwat flirterige sfeer, die Magic moet je weten te creëren. Wat heeft BeerPong daar mee te maken? Niet veel zou je denken, maar toch draagt het bij aan alle basis elementen waar een huisfeest aan moet voldoen.

Het is dan ook moeilijk te bedenken wat er op een suf huisfeest sneller het ijs breekt, dan het Beer Pong spel. Want niet alleen de spelers hebben er plezier in, maar ook de toeschouwers die steeds meer zullen aarzelen om zelf een worp te wagen.

Wil je echt goed worden in Beer pong? Bekijk dan deze spelregels

Wat heb je nodig + Opstelling:

– Bier (of een ander drankje naar keuze)

  • 2 tot 8 spelers
  • 22 American Red Cups 500ml (of andere American Party Cups kleuren)

– Voldoende Beer Pong Balletjes (minimaal 2)

  • Beer Pong Tafel 240cm x 70cm x 67cm

Het doel:

Het doel is om je tegenstander te verslaan, door zoveel mogelijk om en om balletjes raak te gooien in 1 van de opgestelde cups van je tegenstander(s)

Je kan de Red Cups vullen met Bier of een ander drankje naar wens.

De 10 gevulde Red Cups staan vervolgens in een driehoeksvorm aan elk uiteinde van de BeerPong tafel opgesteld. Daarnaast heb je een Wash Cup met schoon water, om de Beerpong balletjes in onder te dompelen als deze op de grond zijn gevallen.

De teams staan tegenover elkaar. De bedoeling is dat je het BeerPong balletje raak gooit in 1 van de gevulde Red Cups van de tegenstander. Als je eenmaal raak gooit, dan moet je tegenstander de inhoud van de desbetreffende cup opdrinken. En je kan nu al wel raden hoe zo een avondje al heel vroeg gezellig kan worden op deze manier.

Het team dat de meeste cups overhoudt, zijn de winnaars!

Iedereen kan wel een balletje raak gooien in gevulde Red Cups, althans dat zou je denken. Het zal je nog eens verbazen hoe vaak je nou juist net ernaast gooit. Zeker met een drankje op, wil je nog wel eens je eigen mik-vermogen overschatten.

Dat zijn de basis Beer Pong spelregels

Extra Beerpong Spelregels

Als je het Beerpong spel nog wat interessanter wilt maken, dan heb je hier nog wat House Rules met termen die beschrijven wat de bedoeling is..

Bounce Shots:

Een succesvolle Bounce Shot telt voor 2 Cups! Dus je hebt er baat bij als je hier goed in bent. Het leuke is wel, dat de tegenstander het balletje mag wegslaan, mits het balletje eerst op de Beerpong Tafel stuit. Wees dus verrassend, verras ze met een Bounce Shot als ze denken dat je een reguliere boogbal gaat werpen. Een kleine schijnbeweging maakt immers elk spel stukken leuker.

Leaning:

Je mag niet over de tafel heen leunen als je gooit, anders maak je de afstand te klein en wordt dit gezien als vals spelen. Mocht je toch hiermee gepakt worden, kan je altijd doen alsof je te veel drankjes op hebt en je daarom alsmaar teveel naar voren leunt..

Elbow:

Ook je elleboog mag niet voorbij de rand van de tafel komen. Dit wordt wederom gezien als het verkleinen van de afstand, doe je dit alsnog? Dan telt jouw worp niet en is ook meteen je beurt voorbij.

Trolling:

Als een speler geen enkel balletje in een cup heeft gegooid tijdens het spel. Dan moet hij of zij de volgende ronde onder de tafel wachten. Dus scoor aub in ieder geval op z’n minst 1x, zodat je niet een hele ronde naar iedereen’s knieën hoeft te staren onder de tafel.

Mocht je echt heel slecht zijn in Beerpong spelen en wordt je vierkant afgemaakt. Wees dan heel voorzichtig met het nuttigen van alcoholische dranken. Want als je als verliezer continu drankjes achterover slaat, dan is het verstandiger even liever niet deel te nemen aan het spel.

Nu ken je alle Beerpong Spelregels. Wil je de originele Red Cups en Beerpong kopen? Bekijk dan even Red Celebration voor alle Beerpong en Red Cups die je nodig hebt, je kan dan ook meteen je eigen Beer Pong Tafel designen. Als je dan toch speelt, waarom dan niet gelijk je Beerpong Tafel met eigen design gebruiken.

Nu weet je zeker dat je huisfeestjes niet meer eindigen met heilig en saai gebabbel over school en werk. Want laten we eerlijk zijn, het belangrijkste doel elk huisfeestje, is de gezelligheid er zo vroeg mogelijk in te krijgen. Wat is er dan handiger dan een Classic Beer Pong Game?

Mensen die je uitnodigt, weten namelijk niet altijd hoe ze uit hun schulp moeten kruipen. En waarom zou je daar ook op zitten wachten? Het risico dat je feestje uitloopt op een flater met de sfeer van een collegiale cursus bijeenkomst , is het uiteindelijk niet waard. Lekker voor zekerheid en gezelligheid gaan, vroeg het ijs breken en vervolgens lekker verder feesten. Dat klinkt als een formule met een hoge kans van slagen. Zo’n losse avond kunnen we allemaal wel gebruiken na een hele week studeren en werken!

loi

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here