Vakantie

Arguineguin een authentiek vissersdorpje op Gran Canaria

Een vakantiebestemming met zon, zee en strand, maar ook leuke barretjes en eetgelegenheden. Daar kan iedereen van genieten. Gran Canaria is daar perfect voor, omdat het een divers eiland is met bijna het hele jaar door mooi weer. De prachtige stranden zijn een van de redenen om een vakantie naar Gran Canaria te boeken, maar er is nog veel meer te beleven op het populairste eiland van de Canarische Eilanden. In dit artikel zullen we dieper ingaan op het dorpje Arguineguin.

Karakteristieke plek

Op vakantie gaan betekent naast zon en strand voor veel mensen ook het lekkere eten en de cultuur van de bestemming opsnuiven. Gran Canaria heeft vele karakteristieke dorpjes, waaronder Arguineguin. Dit dorpje bevindt zich in de gemeente Mogán en kenmerkt zich door de vele kleine straatjes en restaurants waar je verse vis kunt eten. Het is namelijk een vissersdorpje en de bewoners halen hun inkomsten voor het grootste gedeelte uit de verse visvangst.

Nog geen toeristen hotspot

Langs de gehele kustlijn bevinden zich restaurants en bars. Omdat Arguineguin nog niet ontdekt is door veel toeristen, is het aanbod van horeca ook erg gericht op de locals. Ook de kwaliteit van het eten in de hotels die Arguineguin kent is goed. Er zijn echter niet heel veel hotels in Arguineguin, met als voordeel dat deze plek niet overstroomd wordt met toeristen en het authentiek blijft. Ook vind je hier weinig hoogbouw en is het oorspronkelijke uiterlijk van het dorpje nog intact.

Activiteiten in Arguineguin

Om Arguineguin te ontdekken, kun je onder andere een fiets huren. Zo ontdek je niet alleen dit gezellige dorp, maar ook omliggende plekken zoals Puerto Rico. Of je kunt juist de zee op gaan met een bootje of, wanneer je sportief bent, met een wakeboard. Het strand van Arguineguin is niet heel groot, des te meer vallen de vele water activiteiten die je in de zee kunt doen op. Je kan bijvoorbeeld waterskiën, windsurfen of snorkelen. Wanneer je wilt uitgaan in Arguineguin moet je niet rekenen op grote clubs. Denk meer aan een drankje doen bij het terras van een restaurant of een klein kroegje. Op dinsdag is er een wekelijkse markt waar heerlijke kaas, vis en andere lokale lekkernijen worden verkocht.

Kortom, er is genoeg te doen op Gran Canaria. Het is leuk om eens in de nog niet zo bekende dorpjes te overnachten van Gran Canaria of er een dagje heen te gaan. Zo zie je nog eens een andere kant van het eiland en wordt jouw vakantie een echt avontuur.

Back to top button